Uzman hekimler tarafından kontrol edilen hafta hafta gebelik süreleri anne adaylarının çok daha sağlıklı ve etkin bir şekilde hamilelik dönemlerini arkalarında bırakmalarını sağlamaktadır. Haftadan haftaya geçiş sürelerinde çeşitli tetkiklerde ve incelemelerde bulunmak hem anne hem de bebek sağlığının göz ardı edilmemesi açısından çok önemlidir.
Gebelikte İlk İki Hafta
Gebelikte ilk iki hafta son derece önemli bir başlangıcı temsil etmektedir. Bu dönem genellikle dölleme başlangıcını olarak nitelendirilmektedir. Partnerlerin sık aralıklarla birlikte olmaları, döllemelerin kalitesini otomatik olarak attırdığı için uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu dönemde aynı zamanda yumurta hücrelerinin ”dominant folikül” olarak belirlenmesi de söz konusudur. Diğer yumurtalar arasından en baskın olanı belirlenir.
Gebelikte Üçüncü Hafta
Her gebelikte 3. hafta embriyonun oluşum süreci tamamlanır. Embriyo hücreler arasındaki yolculuğunu yaklaşık olarak bir haftalık süreç içerisinde tamamlar ve rahim duvarına yapışır. Tüm bu süreç klinik ortamlarda uzman hekimler tarafından incelenmekte ve anne adayları periyodik olarak bilgilendirilmektedir. Embriyonun sağlıklı olması bebek oluşumu açısından önemli olduğu için üçüncü haftada mutlaka kontrole gitmek gerekiyor.
Gebelikte Beşinci Hafta ve Erken Doğum Belirtileri
Gebelikte beşinci hafta erken doğum ve hamilelik belirtileri nedeniyle son derece önemlidir. Bu belirtiler hakkında önceden bilgi almak ve buna göre hareket etmek her anne adayının yapmaları gerekenler arasında bulunuyor. Gebelikleri hafta hafta gözlem altında tutan kadın doğum uzmanları da bu belirtiler hakkında anne adaylarını bilgilendirmelidir. Bu belirtiler arasında kişiden kişiye değişmek üzere bulantı ve baş dönmesi ilk sırayı çekmektedir. Bununla beraber kimi bayanlarda kusma ve iştahsızlık gibi akut seviyedeki ön belirtiler de ortaya çıkabilmektedir.
Gebelikte Altıncı Hafta ve Jinekolog Süreçleri
Gebelikte altıncı hafta jinekolog incelemelerin başlaması nedeniyle önemli bir sürecin de başlangıcını oluşturmaktadır. Burada bu muayeneler için özel geliştirilmiş tıbbi cihazlar kullanılmaktadır. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de jinekoloji alanında yaşanan devrim niteliğinde değişimler bebeklerin hafta hafta gebelik süreçlerinde gelişim aşamalarını mutlak bir şekilde öne sürmektedir. Aynı zamanda altıncı haftadan sonra doğacak olan bebeğin herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadığı da gözler önüne serilir. Sağlıklı bir doğum için muayene süreçleri ihmal edilmemelidir.
Kaynak: Kadın hastalıkları uzmanı Dr. Yeşim Yerçok https://www.dryesimyercok.com/
Türkiye’nin en büyük evden eve nakliyat sitesine hoş geldiniz sitemizi ziyaret ederek tüm seçenekleri kolaylıkla bulabilirsiniz.