Hamile Kalmak için Ne Yapmalı, (Hamile Kalmak İstiyorum) 10 Öneri

hamile kalmak için ne yapmalı

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı

Çocuk sahibi olmak isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri ‘’hamile kalmak için ne yapmalı?’’ kimileri bu konuda şansı olurken kimilerinin hamile kalmak için bira daha çaba sarf etmesi gerekiyor. İlişki öncesi ve ilişki sonrasında bazı noktalara dikkat ederek hamile kalabilirsiniz. Hamile kalmak istiyorum ama ne yapacağım hakkında bir fikrim yok diyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz. Hamile kalmak için yapılması gerekenler eksiksiz bir şekilde burada sizleri bekliyor.

Hamile Kalmak İçin En Uygun Yaş

Yaşam koşulları ve tarzı hamile kalma yaşını da yakından etkiliyor. Kırsal kesimlerde kadınlar genç yaşlarda anne olurken kent hayatı süren kadınlarda durum biraz daha farklı. Bu farklılık da ister istemez hamile kalmak için en uygun yaşın hangisi olduğu sorularını akıllara getiriyor. Beden gelişiminin tamamlanması hamile kalmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta. Bu nedenle hamile kalmak için en uygun yaşı 25 –  35 arasında ifade etmek mümkün. 25 yaşındaki bir kadın bedensel gelişimini tamamlamış ve bir bebeği rahminde taşıyabilecek yeterliliğe ulaşmış oluyor. Eğer anne adayı gelişimini tam anlamıyla tamamlamışsa gebelik süresince sorunların yaşanma ihtimali çok yüksek. 25 yaşındaki anne adaylarının hamilelik boyunca kalsiyum takviyesi alması kemik dokusunun gelişmesi ve zarar görmemesi için oldukça önemli. 25 – 35 yaş altı ve üstü kadınların hamilelik dönemlerinde doktorlarının tavsiyesi doğrultusunda kalsiyum alması gerekir.

Folik Asit Alın

Anne adaylarının hamilelik öncesinde folik asit desteği alması bebeğin daha güçlü kafatası ve omurga yapısına sahip olmasını sağlıyor. Eğer hamile kalma planınız varsa folik asit takviyesine 3 ay önceden başlayabilirsiniz. Hamile kalmak istiyorum cümlesini sık sık kurmaya başladıysanız folik asidin faydalarını araştırmaya başlamanızda fayda var.

Hamile kalmak istiyorum

Hamile Kalmak İçin Beslenme

Anne olmak isteyenlerin hamilelik öncesinde beslenme düzeninde değişiklikler yapması gerekiyor. Hamile kalmak isteyenler hamileliğe hazırlık sürecinde fazla kilolarından kurtulmalı ve belirli besin gruplarını beslenme düzenlerine eklemeleri. Hamile kalmak isteyenlerin aşağıdaki besinler evinden eksik etmemesini öneriyoruz.

Yağsız Et: Demir ve B12 vitaminlerinin en önemli kaynaklarından biri olan kırmızı et yumurtalıkları harekete geçiriyor ve kısırlık riskini azaltıyor. Bu nedenle kırmızı ya da beyaz etin yağsız kısımlarını beslenme düzeninize ekleyebilir, hamile kalma şansınızı bu şekilde arttırabilirsiniz.

Muz: Meyvelerin antioksidan açısından yüksek değerlere sahip olması onları çok daha değerli bir hale getiriyor. Muz, doğurganlığın artmasını, adet dönemlerinin düzene girmesini ve yumurta kalitesinin yükselmesini sağlıyor. Hamile kalabilmek için ara öğünlerinize muz ekleyebilir ya da muzlu tarifler deneyebilirsiniz.

Süt: Vücuttaki D vitamininin artmasını sağlayan süt hamile kalabilmek için düzenli bir şekilde tüketmeniz gereken besinlerden biri. Dilerseniz muzla ikisini karıştırıp muzlu süt elde edebilir, bu sayede çok daha zengin bir besin kaynağı elde edebilirsiniz.

Yoğurt: Kalsiyum kaynağını yalnızca sütle sınırlı tutmak yanlış olur. Yoğurt tüketerek de vücudunuz için gerekli olan kalsiyumu alabilirsiniz. Yoğurt, üreme sisteminin daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Karnabahar ve Brokoli: Hamile kalmak için yapılması gerekenler listesinde kesinlikle sebzeler de bulunması gerekiyor. Taze sebzeler doğurganlık oranının artmasını ve yumurtanın daha kaliteli olmasını sağlıyor. Bu sebzeler içerisinden karnabahar ve brokoli ise yüksek oranda A vitamini içerdiği için diğerlerine göre daha önde geliyor.

Somon: Balık oldukça önemli bir vitamin ve mineral kaynağı. Bu nedenle hamilelik öncesinde ve sırasında bol bol balık tüketmek oldukça önemli. Balıklar arasında en iyi omega – 3 kaynağıysa somon olarak ifade edilebilir.

Avokado: Doymamış yağ içeren avokado diyet yapanların olduğu kadar hamile kalmak isteyenlerin de dostu. Ayrıca protein, çinko ve potasyum açısından da oldukça zengin bir meyve.

Hamile Kalma Takvimi

Anne olmak isteyen kadınların en büyük destekçilerinden biri de hamile kalma takvimi. Yumurtlama dönemlerinizden adet günlerinize kadar her detayı takip edebileceğiniz bu takvimlerde ne zaman ilişkiye girmeniz gerektiği de yazıyor. Her kadının hamile kalma takvimi farklı elbette. Adet günlerinizi takvime işleyerek adet sonrasında hangi dönemleri hangi zamanlarda yaşayacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu sayede en doğru zamanda ilişkiye girebilir ve hamile kalma şansınızı arttırabilirsiniz. Doğurganlığın ve yumurtlama günlerinin belli olduğu hamile kalma takvimi sayesinde bilinçli bir şekilde hamile kalabilirsiniz. Hamile kalabilmek için ne yapmalı sorusunun cevaplarından biri olan bu takvimi dilerseniz bir kağıt kalemle kendiniz oluşturup hesap yapabilirsiniz dilerseniz de telefona indirilebilen uygulamalara adet düzeninizi girerek öğrenebilirsiniz. Hamile kalabilmek için ne yapmalı sorusunun artık teknolojik imkanlar sayesinde birçok cevabı olduğunu unutmayın.

Hamile Kalmak İçin Adetten Kaç Gün Sonra İlişkiye Girilmeli?

Eğer düzenli bir adet döngünüz varsa hamile kalma şansınız çok daha yüksek oluyor. Aynı zamanda düzenli adet döngüsü sayesinde yumurtlama zamanlarınızı da kolayca hesaplayabilirsiniz. Ancak adet döngünüz düzensizde hamile kalmak için adetten kaç gün sonra ilişkiye girilmeli sorusuna verilecek olan cevap da değişiyor ve zorlaşıyor. 2 adet dönemi arasındaki süreçte yumurtlama yaşanır. Yumurtlama zamanında hamile kalma şansı oldukça yüksek olur. Adet sonrasındaki 10., 12., 14., günler doğurganlığın en yüksek olduğu günler olarak ifade edilebilir.

hamile kalmak icin ne yapmaliyim

Hamile Kalmak İçin Bitkisel Kürler

Artık hamile kalmayı kolaylaştıracak birçok yöntem var. Bunlardan biri de hamile kalmak için bitkisel kürler. Bu kürler hem çok doğal hem de hiçbir zararlı etkiye sahip değil. Siz de evde kolayca yapabileceğiniz bu kürlerle hamile kalma şansınızı arttırabilirsiniz. Hamile kalmak için ne yapmalıyım sorusunu soranlara aşağıdaki kürleri öneriyoruz.

Bitkisel Kür

Birer tutam civanperçemi, çoban çantası ve aslan pençesiyle elde edebileceğiniz bu bitkisel kürü her gün iki barda içmeniz gerekir. Yarım litre su içerisinde 2 dakika kaynatıp 20 dakika demledikten sonra kürünüzün karışımını elde edebilirsiniz.

İncir Kürü

Yumurta gelişimine büyük bir katkı sağlayan bu kür aynı zamanda yumurta kalitesini de yükselterek doğurganlık oranını arttırıyor. 7 – 8 adet inciri kaynayan suyun (yarım litre) içerisine koyarak 15 dakika boyunca bekletin. Ardından soğumaya bırakın ve 21 gün boyunca günde iki defa tüketin.

Karanfil Çayı

Hamile kalmak için ne yapmalıyım sorunun bitkisel cevaplarından biri olan karanfil çayı hem kolay içimli hem de çok faydalı. Çay demleme yönteminde olduğu gibi bir karanfili kaynayan suyun içerisine atın ve ardından soğumaya bırakın. Karanfil çayından akşam yemeklerinden sonra bir bardak içebilirsiniz.

Hamile Kalmak İçin Öneriler

Hamile kalmak isteyenlerin öncelikle stresten uzak durması ve bu konuda karamsarlığa kapılmaması gerek. Öncelikle hamile kalmak sanıldığı kadar kolay mı sorusuna cevap vermek gerekirse her kişinin farklı yapıya ve şartlara sahip olduğunu belirtmek gerekir. Doğurganlık oranı yüksek bir kişi hamile kalmak sanıldığı kadar kolay mı sorusuna evet derken başka bir kişi hayrı diyebilir. Bu nedenle hamile kalmak için öneriler sunulan listeye göz atmanızda fayda var. Ayrıca hamileliğin ilk belirtileri sayfasına da göz gezdirebilirsiniz.

  • Kendi takviminizi hazırlayın.
  • Sigarayı bırakın.
  • Stresten uzak durun.
  • Bir kadın hastalıkları uzmanına danışın ve kapsamlı bir şekilde muayene olun.
  • Fazla kilolarınızı verin ve kilonuzu koruyun.
  • Kafein alımını azaltın.
  • Düzenli olarak yürüyüş ve egzersiz yapın.
  • Beslenmenize özen gösterin.