Doğal Kirpik Uzatma Yolları Nelerdir ? (Kirpik Uzatma Serumu)

kirpik uzatma

Kadınların güzellik unsurları arasında vazgeçilmez olan kirpiklerin daha gür ve uzun olması için neler yapılabilir? İşte, kadınlara özel kirpik uzatma formülleri…

Bakımlı kadınların vazgeçilmezlerinden biri de kirpikler. Kimi kadın doğuştan gür ve uzun kirpiklere sahipken, kimi kadın ise seyrek ve kısa kirpiklere sahiptir. Gelişen moda akımı ile birlikte birbirinden farklı takma kirpikler kullanıma sunulsa da, birçoğu yanlış kullanımdan dolayı gözlerde enfeksiyona sebep olabilmektedir. Peki, gür ve uzun kirpiklere sahip olmak için neler yapılabilir? Sizin için hazırladığımız kirpik uzatma formüllerine bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Günümüzde kirpik uzatmanın birçok farklı formülü var. Bunlar evde kendi hazırlayabileceğiniz bitkisel formüller olduğu gibi, güzellik uzmanlarının uyguladığı ipek kirpik veya kirpik ekme işlemlerden de faydalanabilirsiniz.

kirpik uzatma serumu

Kirpik uzatma yolları nelerdir?

Hemen hemen her kadın hem gür hem de uzun kirpiklerin hayalini kurar. Kirpik bir kadının makyajını tamamlayıcı en önemli etkenlerden biridir. Bazı kadınların kirpikleri doğuştan gür, kıvrık ve uzundur. Fakat yanlış maskara kullanımı, kirpik kıvırıcı, başkasının makyaj malzemelerini kullanma ya da genetiğe bağlı faktörlerden dolayı kirpiklerde zamanla dökülmeler yaşanabilir. Bu durumu telafi etmek için genellikle takma kirpik veya ipek kirpik denilen yönteme başvurulur. Ama kirpik kalitesine veya ürünün yanlış kullanıma göre göze zarar verilebilir hatta gözün enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.

Kirpik uzatmak için doğal yöntemler her zaman en iyisidir. Doğal yöntemler göze zarar vermeyeceği gibi kirpiklerde gözle görülür bir uzama ve dolgunluk görülür. kirpik uzatma ve gürleştirme yöntemleri arasında aşağıdakiler yer alır.

kirpik uzatma yolları

Kirpik uzatmak için yağlar

Kirpik uzatmak ve dolgunlaştırmak için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de bitkisel yağlardır. Bu yağların birçoğu klinik olarak araştırılmış ve etkisi kanıtlanmış yağlardır. Yağların içinde bulunan vitaminler ve besleyici etkisi ile 2 ila 3 aylık düzenli kullanımlarda gözle görülür sonuçlar alınmaktadır.

Bu yağların arasından herkes tarafından bilinen ve en çok tercih edilenler ve hatta kirpik uzatan yağ olarak bilinen badem yağı ve hint yağı yer alır. Kirpik uzatma badem yağı ile son derece kolay ve pratik bir yöntemdir.

Badem yağı sadece kirpiğe değil, saç ve kaş içinde kullanılır. Badem yağının içinde bulunan E ve D vitaminleri yanı sıra kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerde bulunur. Bu bileşenler hem kıl kökünün beslenmesine yardımcı olur hem de var olan kıl köklerinin daha sağlıklı uzamasını sağlar.

Badem yapı kirpik kökünde bulunna derinin yumuşamasını ve kıl köklerinin hava almasını sağlar. İçinde bulunan bileşenleri sayesinde kıl kökleri daha hızlı uzarken aynı zamanda kirpiklerde yaşanan kopmalar en aza indirgenmiş olur.

Badem yağının evde uygulaması da son derece kolay ve pratiktir. Öncelikle badem yağını sürmeden önce gözünüzde makyaj olmamasına dikkat etmelisiniz. Eğer gözünüzde makyaj varsa iyice temizlemelisiniz. Göz çevresini temizledikten sonra ister kulak çubuğuyla, ister bir fırça yardımı ile isterseniz elinizde badem yağını kirpiklerinize uygulayabilirsiniz. Badem yağını özellikle gece yatmadan önce uygularsanız, bütün gece boyunca kirpik köklerinize nüfuz edecektir. Sabah uyandığınızda yüzünüzü ılık suyla yıkayarak badem yağını çıkarabilirsiniz.

Yine, diğer bir tercih edilen bitkisel yöntemlerden biri de hint yağıdır. Kirpik uzatma hint yağı ile kısa sürede etkisini göstermektedir. Hint yağı da, tıpkı badem yağı gibi kolay emilim sağlar ve kısa sürede etkisini gözle görülür bir şekilde gösterir. Hint yağının içinde bulunan E vitamini ve omega 9 yağları sayesinde kirpikleri besler. Ayrıca Hint yağı içinde bulunan mineraller sayesinde antibakteriyel bir yapıya sahiptir. Bakterilerin ve enfeksiyon oluşumunun önüne geçer.

Hint yağının kirpiklere uygulanış biçimi de yine badem yağı ile aynıdır. Kirpik diplerinize bastırmadan kulak çubuğu veya bir fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Hint yağını da geceden sürüp yatmanız etkisi açısından daha faydalı olacaktır. Sabah kalktığınızda ılık su ile gözlerinizi yıkayabilir veya ıslak bir pamukla temizleyebilirsiniz.

kirpik uzatan yağ

Kirpik uzatan serumlar

Bitkisel ve doğal yöntemler olmasına rağmen bazı kirpik uzatıcı ürünler de tercih edilebilir. Bunların arasında kirpik uzatan rimel, kirpik uzatma ve gürleştirme serumu gibi ürünler bulunur. Özellikle kirpik uzatma serumu bitkisel ürünlere göre daha hızlı ve etkili sonuçlar vermesi sebebiyle son yıllarda oldukça tercih edilen bir yöntemdir.

Eczanelerde ve kozmetik ürünler satan sitelerde kolaylıkla bulabileceğiniz kirpik uzatma serumlarını seçerken kaliteli ve sağlık bakanlığının onayladığı ürünler olmasına dikkat etmelisiniz. Yanlış ürün seçimi kirpiklerinizin dökülmesine sebep olabileceği gibi aynı zamanda gözlerinizde enfeksiyona da neden olabilir.

kirpik uzatma ve gürleştirme

Kirpik uzatma vazelin ile nasıl yapılır?

Kirpik uzatmanın diğer bir yolu da günlük hayatımızda çatlaklara karşı kullandığımız vazelin kremidir. Vazelin içinde bulunan parafin yağı ve hidrokarbondan oluşan kimyasal bir yapıya sahiptir. Antibakteriyel özelliğe de sahip olan vitamin kirpikler için oldukça besleyicidir.

Kirpiklerinize vazelin uygulamadan önce bilinen bir marka olmasına dikkat edin. Vazelini gözünüze uygulamadan önce kulak çubuğuna bir miktar vazelin sürün ve gözünüze temas etmeyecek şekilde kirpik diplerinize yavaşça uygulayın. Yine diğer yöntemlerde olduğu gibi vazelinin daha etkili olması açısından gece yatarken sürebilirsiniz. Bu uygulamayı haftada en az 3 veya 4 defa kirpik diplerinize uygulayabilirsiniz.

Ünlü güzellik uzmanı Suna Dumankaya’nın kirpik uzatıcını kürünü de evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Kirpik uzatma Suna Dumankaya yöntemlerinden biri de birden fazla yağı karıştırarak elde edilen kürdür. Suna Dumankaya’nın mucizevi formülü aşağıdaki gibidir.

1 yemek kaşığı badem yağı, 1  tatlı kaşığı soya yağı, 1 çay kaşığı lanolin, 1 tatlı kaşığı buğday özü, ceviz ve 3 adet fındık. Tüm bu malzemeleri bir araya koyarak kısık ateşte 10 dakika kadar ısıttıktan sonra soğumaya bırakın. Soğumaya yüz tutan kürü bir süzgeç yardımıyla süzebilirsiniz. Bu karışımı eski kullanmadığınız bir krem kabının içerisinde muhafaza edebilir ve her gece yatmadan önce kirpik diplerinize kulak çubuğu veya bir fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 3 veya 4 defa tekrarlayabilirsiniz.

En bilinen kirpik uzatma yöntemlerinden biri de zeytinyağıdır. Zeytinyağının içinde bulunan vitaminler kıl köklerinin beslenmesine yardımcı olmaktadır. Bir fırça yardımıyla gece yatmadan önce kirpik diplerinize uygulayabilirsiniz. En doğal ve katkısız yöntemlerden biri olan zeytinyağı ile gür ve uzun kirpiklere sahip olabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz bu yöntemlerin yanı sıra, kirpik uzatmak için konusunda uzman olan saç ekim merkezlerinde kirpik ekimi gibi işlemlerden de faydalanabilirsiniz. Enseden alınan kıl köklerinin kirpik diplerine ekilmesi ile işlem gerçekleştirilir ve birkaç ay içerisinde yeni kirpiklerinizde gözle görülür bir uzama meydana gelir. Ekilen kirpikler, tıpkı saç ekiminde olduğu gibi dökülmez ve kişi rahatça kullanabilir.

Yukarıda verilen tüm yöntemleri denemeden önce alerjik bir reaksiyona sebep olup olmayacağını anlamak için bileğinizin bir bölümünde deneyebilirsiniz. Bitkisel ürünleri kullanırken gözünüze temas etmemesine dikkat etmelisiniz. Eğer gözünüze herhangi bir şekilde temas ettiyse ve yanma varsa ılık su ile gözünüzü yıkayınız ve yanma hissinin geçmemesi durumunda en kısa süre içerisinde bir doktora başvurunuz.