Evde Kolay Kil Maskesi Nasıl Yapılır – Kil Maskesi Yapımı

kil maskesi

Yüzyıllardır kadınların kozmetik amaçla kullandığı kil maskesi nedir? Özellikle kadınların bu kadar tercih etmelerinin sebepleri nelerdir? Bu yazımızda kil maskesinin faydalarını bulabilirsiniz.

Kil maskesi, yüzyıllar boyunca kozmetik alanda kullanılmıştır ve hala daha günümüzde kullanılmaya da devam etmektedir. Kil maskesi kullananlar tarafından en çok tercih edilme sebebi olarak cilt üzerindeki fazla yağı azaltması ve cilde yumuşaklık katması gelir.

Kil maskesi kullanımı açısından hem fiyat hem de her cilt tipine uygun olması sebebi ile sıkça tercih edilmektedir. Cilt için kil maskesi yararları saymakla bitmez. Ciltteki kirleri derinlemesine temizlemek için tercih edilen doğal yöntemlerin başında gelir. Aynı zamanda cildi sıkılaştırır, besler ve daha yumuşak bir görünüme sahip olmasını sağlar. Cilt için oldukça faydalı olan kil maskesi nasıl yapılır?

kil maskesi nasıl yapılır

Kil maskesi nasıl hazırlanır?

Peki, yapımı bu kadar kolay olan kil maskesi nasıl uygulanırKil maskesi yapımı için aktarlardan toz halinde alabileceğiniz kili, sadece su ile karıştırmanız yeterli olacaktır. Su ile karıştırdığınız kil maskesini macun kıvamına gelen kadar karıştırmaya devam etmelisiniz. Macun kıvamına geldiğinden emin olduğunuzda bu karışımızı yüzünüze sürünüz ve  15 ila 20 dakika bekletiniz. Bu süre içerisinde kurumaya başlayacak olan kil maskesinin rengi de koyulaşmaya başlayacaktır. Cildinizin iyice gerginleştiğinde ve maskenin rengi koyulaştığında yıkayarak yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Temizlediğiniz cildinize nemlendirici bir krem sürerek bakımınızı tamamlamış olacaksınız.

Kil maskesi hazırlanışı açısından son derece kolay ve pratik bir maskedir ve evde kolayca uygulanabilir. Yüz maskesi olarak cilt tipinize göre tercih edebileceğiniz farklı kil çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar;

Beyaz kil

Beyaz kil özellikle volkanik bölgelerde lav ve tüflerin kimyasal olarak tepkimesi sonucu ortaya çıkar. Beyaz killer mineral açısından son derece faydalıdır ve diğer kil çeşitlerine göre cildi daha az kuruttuğu için hassas ciltlere tavsiye edilir.

Pembe kil

Pembe maske veya Fransız kili olarak bilinmekte olan bu maskenin en büyük özelliği tahriş edici bir etkiye sahip olmamasıdır. Bu yüzden aşırı hassas bir cilde sahipseniz pembe kil maskesini tercih edebilirsiniz.

Kırmızı kil

Kırmızı kil maskesi cildin ihtiyacı olan mineralleri bulundurur. Aynı zamanda demir oksitleri bakımından da zengin olan bu maske cildin yağ üretimini azaltır, cilt hücresini yeniler, ölü derilerin atılmasına yardımcı olur ve cilde parlaklık verir.

Yeşil kil

Ve son olarak hemen hemen her kadının kullanmış olan yeşil kil… Özellikle aşırı yağlı cilt tiplerine önerilen yeşil kil maskesi sivilce oluşumunu önler, gözeneklerin tıkanmasını engeller, cildi yağlardan arındırır, siyah nokta oluşumunu engeller. Yeşil kili kuru ve hassas ciltlerin kullanması kuruluk ya da kızarıklığa yol açabileceği için tavsiye edilmemektedir.

Kil maskesinin faydaları ve zararlarını öğrenmek açısından araştırmak gereklidir. Öncelikle hangi cilt tipine sahip olduğunuzu bilmeniz çok önemlidir. Yanlış tercih edeceğiniz kil maskesi cildinizde kuruluğa bağlı sorunlara ve sivilcelenmelere sebep olabilir.

Kil maskesinin zararları arasında fazla kullanıma bağlı tahriş olma, yanma ve kızarıklık hissi ya da sivilcelenmeye sebep olabilir. Bu yüzden kullanmadan önce dilerseniz hassas olan bilek bölgesinde deneyerek olası yan etkilerin ve etkileşimlerin önüne geçebilirsiniz.

Özellikle belli bir tedavi için doğal yollarla kil maskesi tercih edenlerdenseniz aşağıdaki maske önerilerinden faydalanabilirsiniz.

kil maskesi yapımı

Sivilceli ciltlere özel maske

Bu maske için 50 gram soda, 1 yemek kaşığı limon suyu, 30 gram gül suyu ve 3 tatlı kaşığı kili cam bir kap içerisinde karıştırınız. Krem kıvamına gelen karışımı yüzünüzdeki sivilceli bölgelere sürerek kurumasını bekleyiniz. Maske kuruduktan yüzünüzü durulayarak bir nemlendirici sürmeniz yeterli olacaktır. Sivilcelere iyi gelen bu maskeyi 20 günde bir uygulayabilirsiniz.

Tüm cilt tipleri için

Eğer normal bir cilt tipine sahipseniz bu maske tam size göre olabilir. Yarım tatlı kaşığı limon, 2 adet aspirin ve yarım tatlı kaşığı kil ile yapılan bu tarif cildinize son derece iyi gelecektir. Öncelikle aspirinleri bir havan veya kaşık yardımıyla toz haline getiriniz. Daha sonra diğer malzemelerle birlikte cam bir kap içerisinde karıştırınız. Elde ettiğiniz bu karışımı yüzünüze sürerek 10 dakika kadar bekletiniz ve ılık su ile yıkayınız. Bu maskeyi 10 günde bir yapmanız önderilmektedir.

kil maskesi nasıl uygulanır

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz

Bazı kadınların cilt tipleri kuruyken, bazılarının ise son derece yağlıdır. Ve yağlı bir cilt tipi sürekli parlamaya sebep olmaktadır. Eğer bu görüntüden rahatsızlık duyuyorsanız yağlı ciltlere özel vereceğiniz maske tarifi ile cilt parlaması sorunundan kurtulabilirsiniz.  1 tatlı kaşığı portakal suyu, 1 tatlı kaşığı elma suyu, yarım limonun suyu, yarım tatlı kaşığı vazelin ve 1 yemek kaşığı kili cam bir kap içinde karıştırınız. Elde ettiğiniz karışımı cildinize sürerek 5 dakika kadar bekleterek,  daha sonra ılık su ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir uygulamanız cildinizde meydana gelen parlamaların önüne geçmeye yardımcı olacaktır.