Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir ? Kantaron Yağı Nasıl Hazırlanır ?

kantaron yağı

Kantaron yağı nedir? Kantaron yağı neye iyi gelir? 

Kantaron yağının kullanım alanları ve faydalarıyla ilgili merak ettiğiniz her şey!

14. yüzyıldan beri kantaron bitkisi hemen hemen birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Bu şifalı bitki günümüzde Sarı Kantaron olarak geçmektedir. Yaprakları altın sarısı olan bitkinin bilinen hiçbir zararlı etkisi yoktur. Doğal yollarla yetişen Sarı Kantaron bitkisi içeriğindeki bulunan yağı ile hastalıkların tedavisinde kullanılır.Birçok hastalığa iyi gelen Kantaron yağı ile ilgili tüm merak edilenler…

Kantaron yağı ne işe yarar?

Kantaron yağı birçok hastalığa karşı tedavi amaçlı kullanılan ve hiçbir yan etkisi olmayan Kantaron bitkisinden elde edilmektedir. Kantaron yağı; iltihap, yara iyileştirme, antiseptik ve kanama durdurma gibi özelliklere sahiptir.

Ayrıca, içinde bulunan hiperisin maddesi beyin sinirlerinin yumuşamasına sebep olur. Böylece depresyona karşı doğal antidepresan olarak da kullanılmaktadır.

kantaron

Kantaron yağı nedir?

Kantaron yağı, yine adını aldığı kantaron bitkisinden elde edilir. Diğer bir adıyla bibirdelik otu olarak da bilinmektedir. Kantaron bitkisi, güneş ışığından beslenmektedir. Güneş ışığı, kantaron bitkisinin yetişmesinde ve  yağ noktacıklarının ortaya çıkmasında önemli bir rol oynar. Kantaron yağı ev ortamında kolaylıkla yapılabilir.

Kantaron yağı nasıl yapılır?

Kantaron yağının evde kolay yapımı aşağıdaki gibidir.

  • Toplanan kantaron bitkisinin çiçekleri, yaprakları ve sapları bir kap içerisinde nazikçe ezilir.
  • Nazikçe ezilen bitki, ezme kıvamına gelince bir kavonoza konularak ezme haline gelen bitkinin üstü tamamen kapanana kadar zeytinyağı ile kaplanır.
  • Yapılan karışım bir hafta kadar güneşte kavozun ağzı açık olarak bekletilir.
  • Bir hafta boyunca günde bir defa karışım çalkalanarak karıştırılır.
  • Bir hafta sonrasında kavonozun ağzı kapatılır ve karışım günde birkaç saat güneş alan bir yerde bir ay boyunca dinlenmeye bırakılır.
  • Bir ayın sonunda kapak açılarak yağ süzülür.
  • Süzülen yağ, serin ve güneş almayan bir yerde uzun bir süre muhafaza edilir.

Sarı kantaron yağı düzgün bir şekilde yapılır ve muhafaza edilirse senelerce bozulmadan kullanılabilir. 

kantaron yağı nasıl yapılır

Kantaron yağı neye iyi gelir?

Kantaron yağının iyileştirici ve sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Birçok hastalığa iyi gelen bu mucizevi bitkinin yani Kantaron yağı faydaları ise aşağıdaki gibidir.

  • Mide ağrılarına iyi gelir.
  • İştah açar.
  • Ateş düşürür.
  • Kan şekerinin düşmesine yardımcı olur.
  • Regl ağrılarından dolayı oluşan kasık ağrılarını giderir.
  • Doğal antidepresan olma özelliğinden dolayı sinirlere iyi gelir.
  • Ülser tedavisinde kullanılır.
  • Çocuklarda yaşanan altına kaçırma problemlerinde kullanılır.
  • Sırt ve bel ağrılarına iyi gelir.
  • İshale iyi gelir.
  • Gribin hafif atlatılmasına yardımcı olur.
  • Antiseptik özelliği sayesinde yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
  • Balgam söktürür.
  • İdrar söktürür.
  • Sivilce, leke tedavisi ve cilt beyazlatmada kullanılır.
  • Gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur.
  • Kronik mide ağrılarında kullanılır.
  • Damarların hızla büzüşmesini sağladığı için kanamalı bölgelerde acil müdahale edilebilir.
  • Alkol ve nikotin bağımlılığına iyi gelir. Ayrıca vücuda verdikleri zarar karşı korur.
  • Mikrop kırıcı özelliği sayesinde grip ve soğuk algınlığında kullanılır.
  • Kanser tedavilerinde iyileşme sürecinin hızlanmasını yardımcı olur.
  • Vücuttaki kırık veya benzeri ağrıları azaltmada tercih edilir.
  • Uyku sorunlarının hafiflemesine yardımcı olur.
  • Saçta meydana gelen dökülme, kepeklenme ve nem sorunlarında kullanılır.
  • Vücutta meydana gelen ödemler için tercih edilir.
  • Kadınlarda menapoza bağlı yaşanan stres ve gerginliğin önüne geçilmesini sağlar.
  • Gut hastalığı tedavisi.
  • Güneş yanıklarının iyileştirilmesinde.

kantaron yüze sürülür mü

Sarı kantaron bitkisi ve kantaron yağı zararları fazla tüketilmediği sürece yoktur. Fakat her ne kadar bitkisel olsa da bazı durumlarda yanlış kullanımdan dolayı alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu ve bunun gibi durumlarda acil olarak bir uzmana danışmalısınız.

Kantaron yağı ne işe yarar?

Kantaron yağı; yanık tedavisinden, yara tedavisine ya da cilt sağlığından, antidepresan özelliğine kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktdır. Kantaron bitkisini birden farklı şekilde kullanabilirsiniz. Bu bitkiyi ister kaynatıp içebilir veya isterseniz yağ şeklinde sürerek kullanabilirsiniz.

Kantaronun içinde; hiperfoni, adhiperfoni, hiperisini, psödohiperisin ve flavonoid bulunur. Bu etken maddeler iyileştirme ve yenilenme özelliği sahip oldukları için birçok hastalığın tedavisinde gönül rahatlığıyla kullanılmaktadır.

Kantaron yağı yüze sürülür mü?

Kantaron yağı sadece hastalıklarda değil aynı zamanda kozmetik amaçla da sıkça tercih edilmektedir. Kantaron yağı hem bitkisel olması hem de yan etkisi olmaması sebebi ile kozmetik alanlarda da gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Kantaron yağının birden fazla kullanım alanı bulunmaktadır. Yüzdeki yara, sivilce lekesi vb. gibi tedaviler için yüze sürülerek kullanılabilir.

Kantaron yağının cilde birçok faydası bulunur. Bunlardan bazıları ise şöyledir;

Kantaron yağı sivilce lekelerine iyi geldiği gibi sivilceleri de önlemesiyle bilinir. Akne oluşumunun veya yüzde meydana gelen pullanma ya da deri döküntülerinin de önüne geçmektedir. Kantaron yağı yüzde veya vücudun güneş alan yerlerinde kullanılacaksa, mutlaka akşam saatleri yani güneşin olmadığı saatler tercih edilmelidir.

Kantaron yağı, birkaç damlara haline yüzü ince bir tabaka halinde sürülerek iyice yedirilmelidir. Kantaron yağının leke üzerindeki etkileri kısa bir süre içerisinde gözle görülür olarak fark edilmektedir.

Kantaron yağı cilt beyazlatma tercihlerinden biri olarak da sıkça kullanılan ve organik olduğu için sıklıkla tercih edilen yöntemlerden birisidir. Kantaron yağının düzenli kullanımı sonrasında ciltteki renk tonlarında eşitlenme olduğu ve ciltteki düzensiz pigmentlerde açılma olduğu gözlemlenmiştir.

Ayrıca, kantaron yağı saç ve saç dipleri için son derece yararlıdır. Saçlarda oluşan kepek, pullanma ve saç dökülmesine karşı da oldukça etkili bir yöntemdir. Saçta oluşan boyadan veya dış etkenlerden oluşan kırılma, yıpranma ve strese bağlı dökülmelerin sıklıkla önüne geçer. Kantaron yağı, duştan yaklaşık bir saat önce saç diplerine hafif bir masaj yapılarak nazikçe yedirilir. Bir saat boyunca saçta bekleyen kantaron yağını arındırmak için hafif bir şampuanlama ile saç dipleri nazikçe ovalanarak yıkanmalıdır.

kantaron fiyatı

Kantaron yağı içilir mi?

Kantaron yağını çay şeklinde içilerek de tüketilebilir. Bir çay bardağı içerisine 3 veya 4 damla kantaron yağı damlatılarak tüketilebilir. Eğer çay şeklinde tüketilmesi gerekiyorsa günde bir tatlı kaşığını geçmemesine özen gösterilmelidir.

Kantaron yağı fiyatı nedir?

Kantaron yağının fiyatı alacağınız yere göre değişiklik gösterebilir. Piyasada 5 TL ile 45 TL arasında değişiklik gösteren kantaron yağı, evde de yapılarak elde edilebilir.

Kantaron yağı kullananlar genellikle düzenli kullanım sonucunda olumlu faydalarını görmektedirler. Her ilaç gibi bitkilerde kişiden kişiye farklılıklar gösterebilmektedir. Kantaron yağının bilinen bir yan etkisi olmamasına rağmen yine de kullanacak kişinin, kullanmadan önce alerjisi olup olmadığını öğrenmesinde fayda vardır. Bitkisel ilaçları kullanırken bir veya birden fazla bitki bir arada kullanılmamalıdır.

Kantaron yağını açık tenlilerin, tansiyon sorunu olanların ve sindirim bozukluğu yaşayan kişilerin kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmasında fayda vardır. Kantaron yağını dudak çevresi ve göz altı gibi ince bölgelerde kullanmayınızÖzellikle hamile kadınların kullanılması tavsiye edilmez. Yine kantaron yağının yazın kullanılması leke yapabileceğinden dolayı tercil edilmez.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here